22 marts 2013

ANTHM - Handful Of Dust (2013)

Handful of Dust cover art

Som de fleste andre blev min opmærksomhed også rettet mod Handful Of Dust af den ene grund, at der et eller andet sted på coveret står skrevet ”Blu”. Den californiske rapper-slash-producer har muligvis planer om at blive kendt som producer under navnet GODleeBarnes, men det ændrer ikke på, at jeg fremover stadig vil refererer til ham som Blu. Hans navneskift giver næsten lige så lidt mening som Snoop Dogg’s Lion’s.

Som coveret angiver, fungerer Blu dog udelukkende som producer, hvilket overlader mikrofonstjansen til rapperen ANTHM (fra den modsatte kyst), der med Handful Of Dust udgiver sit tredje album, og ligesom de to andre er også dette gratis at hente. Om end album måske er så meget at sige, da Handful Of Dust blot er på størrelse med en EP.

Handful Of Dust er generelt blevet pænt modtaget, og ANTHM er også af enkelte blevet spået til at blive det næste undergrundshit – ligesom kollegaen bag knapperne blev for nogle år siden og som sådan stadig er. Det lyder jo lovende, ikke sandt?

1.       FREEFALL
Jo, ANTHM lyder en smule som Blu, men ikke så meget at det bliver et problem. ANTHM har nemlig en mere hæs stemme og en større energi. Lyrisk minder de på samme måde om hinanden, da ANTHM også byder på personlige og reflekterende tekster, men stadig formår han at træde ud af kollegaens skygge. Jeg er ikke den største fan af Blu’s tidligere produktioner, men han lykkedes nu temmelig godt med dette sjælfyldte og melodiøse beat, der bliver besmykket af den mest Blu-agtige vokalpræstation på albummet. Et derfor lidt spøjst nummer at åbne med, men det lyder nu godt.

2.       NINA
Med et mere dynamisk og alternativt flow formår ANTHM at gøre grøften mellem ham og Blu større, hvilket ikke bare er en god ting men også en fornøjelse at opleve. Til gengæld gør han også forskellen lidt større ved at synge et kedeligt omkvæd. Så hellere de Blu-agtige refræner som i det forrige nummer. Stadig et fint nummer. Blu er blevet en ret solid producer.


3.       LOW CLASS
Over et af Blu’s mere storslåede beats med en messende baggrundsvokal og organiske keys kaster ANTHM sig ud i nogle vers om sin levevis. Omkvædet er ikke noget særligt, men resten er en fryd for øregangene.

4.       SELF ESTEEM
Hey, hvad blev der af den dejlige, sjælfyldte produktion? I stedet byder Blu på et mere funky lydtapet, der overraskende nok lyder lige så godt. ANTHM går desuden all-in med en imponerende energi, der virkelig kommer til sin ret over det mere rytmiske beat. Fedt trods det ringe omkvæd.

5.       IMAGINE NATION (INTERLUDE)
Nummeret er det eneste på albummet, der er stiliseret med ene små bogstaver, og da det samtidig står beskrevet som et interlude, er det naturligt at nå til den konklusion, at dette udelukkende er Blu’s værk. Det er derfor overraskende, at ANTHM også bidrager. Titlen er dog alligevel passende, da nummeret er kort, forholdsvis simpelt og knap så interessant.

6.       DEBBIE
ANTHM’s hyldest til sin lillesøster har mange ting kørende for sig, men desværre dukker der også enkelte mindre charmerende elementer op undervejs, der formår at ødelægge denne ellers søde gestus. Kritikpunkterne dækker over rapperens omkvæd og sang, da det virkelig ikke lyder særlig godt. Faktisk lyder det temmelig elendigt. Det er ærgerligt, da versene er fine og beatet ikke mindst er kanon.

7.       OUTRO (STILL DREAMING)
Blu har fat i noget spændende med sin produktion, men den ville have haft gavn af mere arbejde og melodi, og det samme gør sig sådan set gældende for det vokale besyv, hvis nummeret skal kunne betragtes som andet end en outro. Men det var tilsyneladende heller ikke målet.

AFSLUTTENDE KOMMENTAR: ANTHM angriber mikrofonen med en forfriskende energi og udmærkede tekster, så når hans præstation går i spænd med et engagerende produktion, står man tilbage med et rigtig godt nummer. Heldigvis består albummet overvejende af numre af denne slags, hvilket gør Handful of Dust til et ganske underholdende lyt. Som listen nedenunder antyder, falder niveauet dog på halvvejen, hvilket umiddelbart mest af alt skyldes dovenskab fra duoens side. Der er dog ingen tvivl om, at jeg vil følge ANTHM fremover, og hans samarbejde med Blu må for min skyld gerne udvikle sig til et faktisk fuldlængdealbum. End til da har man Handful of Dust at more sig med, der forhåbentligt er en smagsprøve på, hvad vi har i vente med ANTHM. Køb download gratis.

BEDSTE NUMRE: ”Freefall”; “Nina”; ”Low Class”; “Self Esteem”

Ingen kommentarer:

Send en kommentar